Acupunctura-Presopunctura-Moxibustia

Se bazeaza pe stimularea/inhibarea energiei prin accesarea directa a meridianelor in punctele de acupunctura.

Punctele de acupunctura sunt zone de cca 2mm patrati dispuse caracteristic pe corp care au proprietati dureroase, sensibile, electrice si energetice specifice. Dintr-un motiv sau altul, desi nu avem o metoda de a diseca si analiza anatomic corpul(corpurile) energetic(e) cum am facut cu cel fizic, le putem influienta acesand aceste puncte.

Se considera ca in corpul energetic (sa-l numim la singular pentru ca in acest moment nu stiu prea multe despre ele si oricum nu prea le folosim in tratamente), energia se afla in 'curgere' pe meridiane (adica are o directie specifica) si se afla intr-un echilibru: yin si yang (gasiti pe net detalii). Acest dez/echilibru poate fi atat detectat electric cat si influientat prin punctele de acupunctura folosind metodele expuse:




Acupunctura: un ac fin ca sa nu produca durere, materialul este in general inox, dar poate fi si bambus, os sau roca, se introduce la adancimea specifica si se roteste intr-un sens sau altul in functie de scopul urmarit: stimularea sau inhibarea energiei in acel punct. Trebuie sa precizez ca desi este reprezentat ca meridiane si puncte pe piele, corpul energetic este de fapt o retea multidimensionala. A se vedea schitele din Ayurveda.

Presopunctura: foloseste masajul pe aceste punte, la fel influientandu-le pozitiv sau negativ in functie de sens. Se presupune ca presopunctura este mai putin invaziva si efectul ar fi mai lent. Mecanismul este (sau poate fi) dublat de stimularea mentala a punctului respectiv - consider ca un specialist asa ar face, ar vizualiza efectul si nu s-ar gandi la ce cumparaturi va face cand termina. Mecanismul etse acelasi, interventia este insa limitata de nivelul la care o percep atat medicul cat si pacientul. Cumva se poate face si fara cooperarea pacientului (vezi ho`oponopono in urgente sau mai era o tehnica pe la rusii cu bioenergie), dar unde ar mai fi distractia atunci?

Moxibustia: arderea rapida/lenta a unei cantitati infime de plante/substante asezate fie direct pe piele fie pe un mic disc de lemn in anumite puncte (eu stiu ca tot cele de acupunctura dar ar trebui sa verificati). Mecanismul este dublu, triplu, etc: eliberarea de caldura (asta a fost usor), 'eliberarea' informatiei respectivei plante in eter (v. homeopatie pentru clasificarea remediilor), stimularea sau inhibarea la un nivel superior celu8i care s-ar obtine prin interventie directa prin acupunctura sau presopunctura, prin urmare un efect mai lent dar de durata. In medicina energetica asta e una din regului: lent-profund inseamna mai aproape de sursa disfunctiei si mai avantajos pe termen lung.

Intr-un  articol din Jurnalul, 'Ace pentru trup de viespe', vicepresedintele Societatii Romane de Acupunctura, dr. Sandu-Iulian Bergher explica alte catva metode care folosesc aceleasi principii si trasee energetice.


[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Sacroterapia- terapia prin credinta

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Vindecarea prin interventie in planurile subtile in zilele noastre

Lumina Polarizata, spin quantum fotonic, metamateriale plasmonice - invizibilitatea o realitate

Reclame google