Asceza e o cale, Isus alta

Amadoua variantele de 'mantuire' se refera la iubire, dar:


 


Iisus a murit în locul nostru, pentru ca noi sa putem fi iertati (unii zic ca si Budha ar fi facut la fel, nu cunosc). Dintre toate religiile din lume, veti vedea ca numai prin Iisus Dumnezeu le întinde o mâna oamenilor, deschizându-le astfel calea unei relatii personale cu El. Iisus ne arata dragostea lui Dumnezeu, care cauta sa ne împlineasca nevoile si sa ne atraga la Sine. Datorita mortii si învierii lui Iisus, astazi ni se ofera o viata noua. Putem primi iertarea de pacate, putem fi total acceptati si iubiti de catre Dumnezeu. El spune: „Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea îti pastrez bunatatea Mea!” Iata-L asadar pe Dumnezeu în actiune!







 


Este singura relatie directa cu Dumnezeu. In toate celelalte (necrestine) preotul este singurul capabil sa-i conduca pe oameni, prin initiere, prin invataturi, dar Dumnezeu doar asteapta sa vina oamenii la el. Se pare ca desi crestinismul a fost acuzat ca venereaza un zeu mort, are cel mai viu dintre zei :P


 


Huna (vraci hawaiian) spune ca tu esti Dumnezeu (partial) - probabil se refera la 'fiii' Tatalui. Mai spune ca nu e nevoie sa nu fii om, dar nici sa te pierzi in amanunte uitand de inaltare. Desigur ca asta este una din "capcanele pe calea inaltarii".


 


Yoga spune despre transcendere, am vazut si la japonezi treaba asta si apare si la crestini, eu stiu de Sf.Ilie dar mai sunt si altii. O poveste frumoasa pana una alta. Mircea Eliade a studiat problema asta asa ca recomand macar Istoria religiilor. Cartea asta cel putin se vrea un deschizator de drumuri nu un lamuritor care sa inchida subiectul religiei. Abordarea lui Eliade din cate am vazut eu, este exclusiv din perspectiva literatului sceptic, fara vreo referire la sansele stiintei de a intra pe acest teren.


 


Si Biblia este o poveste frumoasa, dar pare mai mult decat atat in momentul in care incepi sa vezi printre randuri. Si ‘vezi’ mai bine cu mintea limpede. De aceea viata de calugar are un avantaj cert in aceasta privinta. Din acest motiv eu pornesc de la ideea ca Isus si cei care au scris-o inspirati de Duhul Sfant nu erau nebuni si nici nu au mintit. Si totul isi gaseste coerenta in notiunea de iubire. Daca veti cerceta, veti vedea ca toate pildele si parabolele au ca sens fundamental iubirea tatalui (creatorului) fata de fii sai. Daca acel creator e un mos cu barba alba sau nu, depinde de fiecare, dar cred ca important este mesajul.



[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Apa - cel mai comun medicament

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Sacroterapia- terapia prin credinta

Reclame google