Magnetoterapia - efectul vortexului yin-yang

Magnetoterapia e...  'cu cantec'. Consta in mentinerea atasata in anumite zone ale corpului, in general cele inflamate sau dureroase ale unor magneti naturali, artificiali, obisnuiti sau neobisnuiti, urmata de ameliorarea simtomelor pe o perioada mai lunga sau mai scurta.

In general magnetii comercializati pentru acest lucru sunt multipolari, ca si cum am avea doi magneti-potcoava lipiti invers astfel incat sa avem la un capat 4 poli dispusi alternativ. Putem mai bine sa ne inchipuim 4 magneti bara lipiti asa cum am spus, alternativ, din care taiem o feliuta si obtinem un magnet din acesta 'medical'. Ideea este ca desi macroscopic consideram campul electromagnetic un camp static, el este de fapt la nivel cuantic (adica foarte-foarte mic) o suma a tuturor campurilor magnetice ale diverselor particule din material care sunt aliniate - iar aliniere si rezonanta nu prea poti avea decat daca ai miscare. Prin urmare efectul dispozitiei acesteia mai speciale este ca in centrul pastilei vom avea o forma turbionara. Aceasta forma a dat nastere a numeroase teorii in ceea ce priveste intersectia dintre dimensiunile pe care nu le putem observa, de la calatoria in timp la transmutarea interdimensionala a ceea ce numim materie si la... generarea altor universuri (vezi gaurile negre despre care nu stim mai nimic, dar suntem tari la ipoteze :)



 

Pana una alta folosim efectul acesta turbionar asupra punctelor de acupunctura cu acelasi efect pe care il are si acupunctura - echilibrarea yin-yang, plus efect placebo functie de cat e de lung parul terapeutului si cati fildesi are la gat :D Din pacate nu am vazut la cei care comercializeaza acesti magneti modul de dispunere pe puncte sau modul de alegere a locului in care sunt pusi. Este evident ca cele doua fete ale magnetului au sens opus al vortexului. Este posibil sa se formeze acea pastila cu o singura fata: in loc sa fie vorva de cele 4 bare dispuse alternativ, sa fie 2 potcoave lipite cu polii alternativ si aplatizate si asa avem o pastila cu 4 poli alternativi situati numai pe o fata. Iarasi este evident ca aceste pastile cu o singura fata vor avea efect yin sau yang, nu sunt universale.

Deduc ca la ora actuala este mai mult o chestie comerciala care se bazeaza pe efectul placebo mai mult decat ar trebui data fiind teoria foarte promitatoare din fizica cuantica. Daca cunoasteti vreun cabinet/terapeut care foloseste intr-adevar teoria in abordarea energetica, va rog sa-l mentionati.

In alta ordine de idei (mentionez doar cu titlul de ciudatenie, fara legatura cu magnetoterapia) am mai gasit un efect similar 'din zona crepusculara' in anumite zone mai deosebite numite tot vortexuri, prin America. Zonele astea au cateva chestii mai deosebite asupra carora nu pot spune prea multe: timpul este afectat, dimensiunile sunt afectate, vietatile se simt mai bine si eventual se insanatosesc (no comment). Motivul pentru care se numesc vortexuri (pe langa faptul ca suna bine) este ca sunt zone rotunde cu diametru de 3-30m. Copacii aflati la margine sunt mai... strambi indicand o atractie magnetica mai mare in zonele respective (sau asa am inteles eu). Experimentele au demonstrat diferenta perceperii timpului in interiorul fata de exteriorul acestor zone, iar una dintre atractii este fotografierea turistilor langa un etalon in interior si in exterior pentru a vedea scaderea lor in inaltime in aria respectiva.


[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Apa - cel mai comun medicament

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Sacroterapia- terapia prin credinta

Reclame google