Sfintii parinti nu mint - Cetele ingeresti

† CE NE ÎNVAtĂ SFINtII PĂRINtI AI ORTODOXIEI DESPRE CELE NOUĂ CETE ÎNGEREsTI † Dumnezeu a creat mai întâi lumea nevăzută, adică pe îngeri. Sfântul Apostol Pavel si mai târziu ucenicul său, Sfântul Dionisie Areopagitul, în lucrarea sa Ierarhia cerească si bisericească, împarte îngerii în nouă cete ceresti, fiecare ceată de îngeri având o anumită misiune dumnezeiască (Romani 8, 38; 1 Petru 3, 22). Astfel, Serafimii cei cu câte sase aripi, Heruvimii cei cu ochi multi si Scaunele sau tronurile, care  << odihnesc pe Dumnezeu gânditor >>, formează prima ceată de îngeri. Acestia înconjoară tronul cel de văpaie si lumină al Prea Sfintei Treimi (Iezechiel 1, 4-28). Apoi urmează Puterile, Stăpâniile si Domniile, care formează a doua ceată mijlocie de îngeri. Acestia au misiunea să stăpânească planetele, stelele, vânturile, mările si puterile întunericului, adică pe diavoli si iadul. Urmează apoi Începătoriile, Arhanghelii si Îngerii, care formează a treia ceată de îngeri si au ca misiune să facă cunoscută oamenilor voia lui Dumnezeu. Deci, îngerii nostri păzitori sunt numărati în ceata a noua, ca cei mai de pe urmă dintre îngeri si cei mai apropiati de neamul omenesc.




Asta este putin mai mult decat pentru admiratia descrierii, e pentru a baga de seama la lucruri mai putin comune si mai ales la slabiciunile din lumea spirituala pe care chiar ca nu le inteleg.

† DESPRE NUMĂRUL ÎNGERILOR CĂZUTI DIN CER, DUPĂ SFÂNTA SCRIPTURĂ SI SFINtII PĂRINTI. ÎN CE LOC STAU DIAVOLII PÂNĂ LA JUDECATA VIITOARE. AU VOIE DIAVOLII SĂ ISPITEASCĂ SI SĂ PIARDĂ PE OAMENI? † Dumnezeiasca Scriptură nu ne arată exact numărul îngerilor căzuti din cer, ci numai ne spune că cei ce au căzut din cer împreună cu Lucifer << au fost a treia parte din stelele cerului >>, adică din îngeri (Apocalipsa 12,4,9). Iar locuinta îngerilor căzuti este în văzduh, adică locul dintre cer si pământ (Efeseni 6, 12). În alt loc spune că îngerii răi sunt aruncati în întuneric, adică departe de fata lui Dumnezeu, până la judecata viitoare (Isaia 14, 12, 15; II Petru 2,4; Iuda 1, 6; Luca 8, 31). Crestinii, toti oamenii drepti ai lui Dumnezeu sunt ispititi si supărati de diavoli cu îngăduinta si voia lui Dumnezeu, pentru a nu se mândri, pentru a li se încerca credinta si pentru a-si pune toată nădejdea lor numai în Dumnezeu (II Corinteni 12, 7; I Petru 1, 6-7) De asemenea, crestinii sunt ispititi de diavol, pentru încercarea dragostei lor fată de Dumnezeu (Deuterom 13, 3); pentru încercarea supunerii oamenilor fată de Dumnezeu (Deuterom 8, 2); pentru a se alege cei buni de cei răi si a se învrednici de mai multă plată. Ispitele diavolului, însă, nu întrec niciodată puterile noastre, << căci Dumnezeu nu îngăduie să fim ispititi mai presus de puterile noastre >> (I Corinteni 10, 13; II Petru 2, 9; Apocalipsa 3, 10).




[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

Marele complot al patentării Marijuanei

Apa - cel mai comun medicament

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Sacroterapia- terapia prin credinta

Reclame google