Ordinea de stimulare a punctelor in EFT

[caption id="attachment_447" align="aligncenter" width="281"]Ordinea de stimulare a punctelor in EFT Ordinea de stimulare a punctelor in EFT[/caption]

Nu, nu e hipnoza. EFT= "emotional freedom technique"

Metoda de vindecare a bolilor grave prin EFT seamana mai degraba cu NLP, are la baza sugestia evident, dar desi se poate argumenta ca ar fi implicata o transa superficiala, opinia mea e ca nu e cazul. Subiectul este pe deplin constient si nu prezinta caracteristicile unei transe, cum se intampla in demonstratiile stradale ale lui Derren Brown si cum sunt descrise in literatura de specialitate.

Parerea mea e ca seamana incredibil de mult ca mod de operare cu tehnica iertarii, ho`oponopono mostenita de la popoarele din Oceania.

In aceasta ipoteza, corespund complianta, eficienta si rapiditatea manifestarii. In acest moment o consider o ipoteza fantezista, dar.. plauzibila in contextul dezvoltarii actuale a fizicii cuntice teoretice. Acesta este si motivul pentru care am decis sa scriu despre aceasta metoda. Am ramas surprins (nu chiar atat de mult, de fapt) de faptul ca anumite boli degenerative par a raspunde foarte bine, fapt care poate fi verificat din punct de vedere medical si mai ales, mi se pare nemaipomenit faptul ca vindecarea sau reducerea leziunilor degenerative precum scleroza multipla poate fi reprodusa.

Exista deja numeroase ipoteze in ceea ce priveste mecanismele de functionare ale acestei metode EFT, fiecare dintre metodele terapeutice energetice consacrate isi formuleaza oastfel de ipoteza si cred ca meritul va fi al acelei stiinte care va reusi sa integreze toate aceste opinii. Ca specialisti trebuie sa constientizam si sa gestionam corect 'pericolul' ca aceasta metoda de tratament care s-a dovedit eficienta sa devina 'panaceu' pentru opinia publica ca urmare a modei, riscand apoi sa cada in derizoriu si informatiile noi aduse de experienta adunata de aceasta metoda sa se piarda.

Prin urmare ne este imposibil sa ignoram metoda vindecarii prin EFT, chiar daca este in afara intelegerii noastre in acest moment. Daca sunteti interesati, gasiti o multitudine de articole scrise si video pe youtube si pe alte site-uri de media sharing, sunt convins ca cel mai interesati vor fi pacientii nostri pe care metodele medicinei traditionale nu au reusit sa-i ajute si (foarte important) au decis sa-si ia viata in maini si sa faca ceva.

[polldaddy rating="6558992"]
----------------------------------------------------

dr. Daniel Ganea

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Comentarii

  1. Uite cum arata o "procedura" de EFT pentru.. sa zicem pentru a armoniza si a constientiza statusul, pentru a te putea bucura de ceea ce ai - sanatate, implinire sau.. trepte;
    http://wellness.mcuniverse.com/2009/not-perfectly-happy-yet-tapping-script-cue-card/

    Aici gasiti si o schema simpla si la obiect:
    http://wellness.mcuniverse.com/files/2009/10/pcard_eft_not-happy-yet.jpg

    RăspundețiȘtergere
  2. [...] cum arata o “procedura” de EFT pentru.. sa zicem pentru a armoniza si a constientiza statusul, pentru a te putea bucura de ceea ce [...]

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, ne-ar fi fost mult mai utile niste informatii deja traduse... Aceste trimiteri la site-uri straine nu sunt tocmai ok, nu toata lumea cunoaste engleza la un nivel care sa permita o intelegere corecta si completa a informatiilor. Desi, am observat ca mai toti promotorii acestei tehnici de la noi, fac la fel. Deocamdata n-am reusit sa obtin o informatie completa din tot ce am citit...
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord, de aceea am si tradus o mutime de articole din diferite domenii medicale. Cred ca cel mai usor si in acelasi timp si util e s-i intrebati pe cei care practica, punctual, ce va intereseaza. Sunt si in Romania, se cheama 'eliberare emotionala' sau asa ceva. Stiu ca suna a misa, dar asta e traducerea la "emotional freedom". Imi amintesc ca atunci cand am descoperit aceasta tehnica, am intrebat-o pe nepoata lui Gary Craig, cea care organizeaza astazi cursurile si acreditarile in SUA si a zis ca se pot face si la distanta. Eu personal nu vad rostul unui astfel de curs, de bine ce Gary Craig a lasat la indemana oricui, sa cunoasca si sa foloseasca aceasta tehnica. In fine, eu ca medic specialist nu-i gasesc inca vreun sens fiziologic tehnicii EFT, desi ma duce cu gandul la presopunctura, terapie comportamentala si hipnoza. Probabil ca la un moment dat vor aparea si explicatii, mai mult sau mai putin plauzibile.

    Multumesc pentru comentariu si daca cumva veti avea experiente placute cu specialistii romani sau chiar si individuale, va rog sa ne impartasiti si noua si cititorilor fiindca asa afli cele mai multe, din vorba in vorba. Oricum, eu am scris despre ea pentru ca lumea o lauda. Deci pare sa fie o tehnica utila. Chiar daca atributul de panaceu care i-a fost atribuit ne face sa fim sceptici, nu ne putem permite sa o ignoram doar pentru ca nu o intelegem.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot in cadrul acestor tehnici, functioneaza excelent si metoda psych-k. Am utilizat si metodele clasice EFT, toate sunt eficiente, in schimb unele se potrivesc mai bine cu tipul de personalitate si de perceptie al fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Le puteati pune numere in ordinea tapotarii. Asa, ordinea uite ca ramane un mister; apoi aveti datoria sa clarificati ca ele se gasesc pe ambele parti ale corpului, cu exceptia celor de sub si deasupra nasului. Un batran daca le vede asa, crede ca atat e de tapotat. Ce efect obtine apoi? Enuntul trebuie sa fie nu spre iertare inclinat ci axat pe exodul energiilor perturbatoare; unele pot fi agatate de noi la intamplare, altele insa sunt dirijate, iar cele ce le se agata de noi apoi din locurile publice vin de aceea. Ele se restituie autorului pt ca acela sa isi invete lectia compasiunii ce ii lipseste. Ca enuntam sau nu restituirea se face oricum. E cazul meu, pot oferi o marturie in acest sens. Atrag atentia tuturor care trimit energii rele, tehnica aceasta de eliberare este cea care le permite sa se reintalneasca cu ele chiar expeditorii. Asa ca iubiti-ve semenii, altfel o sa va confruntati cu ce ati trimis asupra lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu achiesez, eu consider ca iubirea este atat cauza cat si solutia problemei existentei. La scara macro iertarea este mai relevanta conform teoriei ho`oponopono, decat eliberarea sau redirectionarea care considera individul buricul lumii. De aceea cred ca este mai probabil ca sa ne mai intalnim cu acele energii "eliberate", pentru ca nu celalalt avea de invatat ci noi insine. Fac abstractie de cazul dvs concret, uneori in procesul de invatare.. poti sa cam mori; si atunci... ai optiunea de a face anumite compromisuri.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Explicatia temperaturilor sub zero absolut

Marele complot al patentării Marijuanei

TEORIA BIOSTRUCTURALA

Vindecarea prin interventie in planurile subtile in zilele noastre

Lumina Polarizata, spin quantum fotonic, metamateriale plasmonice - invizibilitatea o realitate

Sfintii parinti nu mint - Raiul

Reclame google